УНИАН

Про це в матеріалі журналу "Новое время" сказала соціолог, директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна. "Наближається друга річниця розстрілу Майдану. До цієї трагічної дати влада підготувала українцям чимало "подарунків": провалила голосування за відставку уряду, проштовхнула вихолощений закон про електронне декларування чиновників, а також фактично встановила партійну диктатуру в Україні, влаштувавши в парламенті дешевий спектакль".

Читайте також 42% українців взагалі не знають про плани влади змінити Конституцію, 47% "щось про це чули" - опитування

За словами соціолога, події в Раді показали, наскільки сильно корупційна олігархічна система влади готова чинити опір змінам. "Дивна вийшла картина: парламент, з одного боку, визнав роботу уряду незадовільною, а з іншого - продовжив його повноваження до вересня".

Відео дня

Але на цьому "подаруночки" влади не закінчилися. Парламент також схвалив істотно змінений законопроект про електронне декларування чиновників. Нові поправки передбачають підвищення ліміту декларування втричі і декриміналізацію відповідальності за внесення неправдивих даних до 2017 року. Крім того, членами сім'ї прописані тільки чоловіки, дружини і діти. "Якщо б взяли ініціативу в початковій редакції, українським чиновникам вже в цьому році довелося б вибирати: або чесно декларувати свої статки (що могло викликати до них чимало запитань), або не декларувати (що загрожувало б двома роками позбавлення волі)", - підсумувала Ірина Бекешкіна.

Повний текст матеріалу Ірини Бекешкіної читайте у випуску журналу "Новое время" 19 лютого.