Фото УНІАН

Про це йдеться у заяві Томбінського з приводу прийняття сьогодні Верховною Радою законів, які необхідні для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

Посол привітав прийняття законів щодо вдосконалення процедури спецконфіскації (реєстраційний № 4054), вдосконалення роботи агентства з розшуку активів, одержаних злочинним шляхом (реєстраційний № 4056), та внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" щодо діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури згідно з рекомендаціями МВФ (реєстраційний № 4055).

Читайте такожВР відмовилася скасувати закон про електронне декларування

Відео дня

"Я вітаю ухвалення, у другому читанні, законів про агентство з питань виявлення, розшуку і управління активами (4056), про арешт майна та спеціальну конфіскацію (4054) та про прокуратуру (4055). Ми дуже цінуємо важку роботу всіх тих, хто долучився до досягнення цього результату", - наголосив Томбінський.

"Доведення цих зусиль до логічного завершення вимагатиме, щоб закон про електронне декларування статків (3755) був приведений у відповідність до міжнародних стандартів для того, щоб забезпечити надійну і всебічну систему перевірки електронних декларацій активів", - наголосив Томбінський.

Читайте такожРада прийняла закон, за яким слідчі і прокурори у будь-кого зможуть конфіскувати все - нардеп

При цьому посол додав, що "висунення інших членів до Національного агентства з питань запобігання корупції повинно бути завершеним без подальших затримок для того, щоби Агентство повністю запрацювало у першому кварталі 2016 року".