Фото president.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко під час випуску слухачів Національного університету оборони ім. Івана Черняховського.

Читайте такожМЗС про російське бачення виконання "Мінська": вони хочуть інтегрувати в Україну Донбас для дестабілізації

"Навіть за оптимістичного сценарію на Донбасі, навіть за тривалого перемир'я, яке перейшло в політичне врегулювання і в сталий мир, військова загроза зі сходу залишиться актуальною і в довгостроковій, і в короткостроковій перспективі", - зазначив глава держави.

Відео дня

"Перспектива відновлення повномасштабний бойових дій на сході через систематичне порушення агресором, Російською Федерацією, своїх зобов'язань, взятих у Мінську, чітко проглядається на наших радарах", - наголосив Порошенко.

Раніше президент заявляв, що ризик відкритого військового конфлікту з РФ зараз вищий, ніж минулого року. За його словами, Кремль багато інвестує в підготовку до війни. "Загроза відкритої війни зараз вища, ніж минулого року. Росія не виконала жодного пункту Мінських домовленостей. Навпаки: ми бачимо 8000 російських військових і російських командирів на Донбасі. Безпосередньо на кордоні розташовуються нові військові частини РФ, постійно проходять навчання", - сказав Порошенко.