Широкий Лан / Преступности.НЕТ

Як повідомила прес-служба військової прокуратури Південного регіону України, суд виніс дане рішення сьогодні.

На розгляді в суді знаходяться ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені командирами різного рівня – від батальйонної ланки до заступників командувача оперативного командування «Схід».

Читайте такожПісля скандалу на полігоні "Широкий лан" Порошенко зобов'язав органи місцевої влади взяти шефство над військовими частинами

Відео дня

Раніше військовослужбовці 53-ї окремої механізованої бригади скаржились на незадовільні соціально-побутові умови на полігоні «Широкий Лан».

«За втручання військової прокуратури побут бійців у польовому таборі покращили. Зокрема, для них організували миття в лазні, триразове гаряче харчування та ін.

Крім того, були застосовані заходи прокурорського реагування, а саме, складені протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ст. 172-15 КУпАП стосовно командирів, які безпосередньо відповідали за переміщення та облаштування особового складу на полігоні», - поінформували у прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, бійців 53-ї окремої механізованої бригади, які перебувають на полігоні «Широкий лан», 8 лютого вирушили пішки до Миколаєва, щоб поскаржитися військовому прокурору на умови проходження служби.

Військовослужбовці заявили, що сплять у дірявих наметах, практично на снігу, їм ніде помитися, з їжі у наявності тільки сухі пайки.

9 лютого військовий прокурор Миколаївського гарнізону Олександр Кит повідомив про початок перевірки умов, в яких перебувають бійці 53-ї бригади на полігоні «Широкий лан».

18 лютого заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що офіцери, які винуваті у неналежному забезпеченні побутових умов на полігоні “Широкий лан”, можуть понести адміністративне покарання у вигляді арешту на гауптвахті.