REUTERS

Європейський Союз закликає Росію негайно звільнити українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко.

Про це заявляє Представництво ЄС в Україні у Twitter.

«ЄС продовжує закликати до негайного звільнення Савченко», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНесказане "останнє слово" Савченко у російському суді (повний текст)

Також зазначається, що питання звільнення української льотчиці послідовно порушується у переговорах з представниками російської влади.

Крім того, представники ЄС мають намір бути присутніми на засіданні суду, в ході якого буде оголошено вирок у справі Савченко.

«ЄС продовжить доносити російській владі свою позицію також щодо справ інших українських громадян, незаконно утримуваних в Росії», - повідомляють у Представництві ЄС в Україні.

Як повідомляв УНІАН, Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Савченко та її захист відкидають обвинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

В середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодовку – третю з моменту її арешту влітку 2014 року.

Читайте такожСавченко заявила, що відмовиться від голодування лише у разі повернення до України "живою чи мертвою" (документ)

2 березня у суді прокурори заявили, що вимагають засудити Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

3 березня суд відмовив Савченко в останньому слові. Після дебатів суддя закрив засідання і повідомив про відновлення процесу 9 березня. У відповідь Савченко заявила, що відмову їй в останньому слові сприймає як порушення її прав і з 4 березня починає сухе голодування.