Акція на Майдані / pravda.com.ua

Заходи розпочалися о 12:00, учасники акцій з плакатами на підтримку української політув'язненої вимагають негайного звільнення Надії.

Зазначається, що участь у заході беруть понад тисячу учасників, людей дедалі більшає. На Майдані присутні політики - лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко та РПЛ Олег Ляшко, а також народні депутати, передає Українська правда.

Читайте такожДо МЗС РФ направили запит про можливість обстеження українськими лікарями Савченко

Відео дня

Громадський порядок під час акції забезпечують патрульні поліцейські.

Як повідомляв УНІАН, на 6 березня в Україні та світі аносувалися заходи щодо підтримки Савченко.

Українку в Росії звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетинанні російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили у полон бойовики, які потім примусово переправили до Росії.

У середині грудня 2015 року російський суд продовжив арешт Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє з моменту її арешту влітку 2014 року.

2 березня державне обвинувачення зажадало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

3 березня суд відмовив Савченко в останньому слові. Після дебатів суддя закрив засідання і повідомив про відновлення процесу 9 березня. У відповідь Савченко заявила, що відмову їй у останньому слові сприймає як порушення її прав і з 4 березня починає сухе голодування.