Фото УНИАН

Про це повідомив у коментарі УНІАН народний депутат від "БПП" Юрій Македон.

Він зазначив, що Луценко має досвід, оскільки був міністром внутрішніх справа України, і "був по два боки колючого дроту і знає на своєму досвіді, як необхідно розслідувати справи".

За словами депутата, на сьогодні важливо, щоб Генеральна прокуратура не тільки розслідувала злочини, але і щоб було публічне пояснення, які розслідування проводяться.

Відео дня

Македон визнає, що юридичного значення це звернення не має, а є просто ініціативою депутатів, що має засвідчити про підтримку кандидатури Луценка.

Читайте також"Народний фронт" проголосує за відставку Шокіна

Він не виключає, що ці підписи можуть бути залучені до депутатського звернення до президента України, яке має набрати підтримку 150 народних депутатів у сесійній залі, а для направлення його президенту України необхідно 226 голосів.

Як відомо, відповідно до Конституції, генеральний прокурор України призначається та звільняється з посади Верховною Радою України за поданням президента України.

Раніше народний депутат від "БПП" Мустафа Найєм повідомляв, що у Верховній Раді і фракції "Блок Петра Порошенко" обговорюють можливість призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора України.