REUTERS

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на МЗС Німеччини.

Німецьке зовнішньополітичне відомство відзначило, що дискусії в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську про модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донбасу тривають, жодних крайніх термінів для ухвалення відповідного закону не визначено.

Читайте такожКлімкін обговорив з главами МЗС Франції та Німеччини шляхи посилення міжнародної присутності на Донбасі

Відео дня

"Крайні терміни для ухвалення закону про місцеві вибори в окремих районах Донбасу на даний момент не встановлені", - стверджується у повідомленні.

У коментарі МЗС Німеччини йдеться: "Дискусії та погодження модальностей місцевих виборів на Донбасі здійснюються у відповідальній за це робочій групі з політичних питань у рамках Тристоронньої контактної групи". У відомстві нагадали, що під час останньої зустрічі у "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ, яка відбулась у Парижі 3 березня, було досягнуто спільного розуміння про необхідність максимального сприяння узгодженню позицій сторін.

Читайте такожПорошенко обговорив з головами МЗС Німеччини та Франції можливість розміщення на Донбасі міжнародної безпекової місії

"Конкретних крайніх термінів для ухвалення закону про місцеві вибори не було визначено", - наголосили у МЗС ФРН.

Водночас у відомстві підтвердили, що "міжнародні експерти консультують Україну з теми модальностей проведення місцевих виборів" на Донбасі.

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр констатував, що за підсумками паризької зустрічі в питанні місцевих виборів на підконтрольних проросійським терористам територіях не було досягнуто суттєвого прогресу.