Ложкін не збирається бути прем'єром / Фото УНІАН

Про це він розповів в ефірі Радио Вести.

Відповідаючи на питання журналіста, чи претендує він на посаду глави уряду, Ложкін заявив: «Не претендую, більш того, в книзі («Четверта Республіка. Чому Європі потрібна Україна, а Україні - Європа» - УНІАН) про це в передмові написано».

Зазначимо, що раніше деякі ЗМІ з посиланням на свої джерела в Адміністрації президента повідомляли, що кандидатура Ложкіна нібито розглядається для призначення в уряд.

Відео дня

Крім того, Ложкін заявив, що нового прем'єра повинні підтримати хоча б три парламентські фракції.

Читайте такожВ "Народному фронті" закликають БПП визначитися з позицією щодо уряду

«Безумовно (Арсеній Яценюк - УНІАН) коли-небудь піде (з посади прем'єра - УНІАН). Зараз ведуться активні переговори щодо формування можливої нової коаліції або за збереження старої», - зазначив він.

«Зараз питання не в тому, чи йде Яценюк, а чи буде сформована нова коаліція і під кого. Основні претенденти відомі – Яресько та Гройсман, і в залежності від того, кого підтримають хоча б три парламентські фракції, той, ймовірно, і буде проголосований прем'єром», - додав Ложкін.

При цьому він додав, що йому складно зараз оцінювати їх шанси, тому що він «не розуміє до кінця підсумків коаліційних переговорів».

«На сьогоднішній день мені невідомо, що є остаточні домовленості стосовно кого б то не було. Я б зараз не займався оцінкою шансів, я б почекав, принаймні, 2-3 дні, ось в понеділок-вівторок будуть активні консультації, після яких буде зрозуміліше, формується нова коаліція під прем'єра Гройсмана чи під прем'єра Яресько. А сьогодні шанси одні, а завтра інші, і немає сенсу їх оцінювати», - заявив глава АП.

Ложкін зазначив, що у Верховній Раді багато хто не підтримує ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує міністр фінансів Наталія Яресько.

Читайте такожЛуценко допускає позачергове засідання ВР для розгляду відставки Яценюка наступного тижня

«Дуже багато не підтримують в принципі в депутатському корпусі ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує Яресько і, напевно, це знижує її шанси», - сказав він.

Однак, на думку глави Адміністрації, прихід технократів в кризовий період, в період відсутності консенсусу між ключовими політичними гравцями є одним з можливих виходів з кризи.

Крім того, Ложкін додав, що «команда Яценюка, в моєму уявленні, в тому числі і Яресько готова підтримати».