hyser.com.ua

У рамках робочого візиту до Вашингтона президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Як повідомляє прес-служба президента, сторони погодили плани щодо подальших українсько-польських контактів на вищому рівні протягом цього року.

Президент України зазначив, що розраховує на польську підтримку рішення Єврокомісії щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Відео дня

Окрему увагу було приділено шляхам активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО. Сторони підкреслили важливість проведення в ході Варшавського саміту Альянсу в липні цього року засідання Комісії Україна – НАТО на вищому рівні.

Президент України висловив надію на застосування Польщею та іншими країнами Європи персональних санкцій щодо осіб, причетних до фабрикації справ проти Надії Савченко, Олега Сенцова і інших українських громадян, незаконно утримуваних в Росії.

Керівники двох країн обговорили ситуацію на Донбасі та ініціативу України щодо механізму деокупації Криму. Було зазначено необхідність посилення міжнародного тиску на Росію з метою повного виконання нею Мінських домовленостей.

Читайте такожПорошенко запросив Сі Цзіньпіна відвідати Україну

Сторони погодилися щодо доцільності збереження режиму санкцій відносно РФ до повного відновлення Україною суверенітету над Донбасом та Кримом.