Против экс-вице-премьера Вощевского возбуждено дело из-за строительного бизнеса / фото УНИАН

Як повідомляє сайт "Наші гроші", про це свідчить рішення Печерського райсуду м. Києва від 22 березня 2016 року.

За даними слідства, в 2011 році Вощевський вніс у статутний фонд ТОВ "Житлобудінвест" незадекларовані 11,90 млн грн (у судовому рішенні не уточнюється, що саме не було задекларовано: гроші або статутний внесок – ред.).

"Надалі він керував компанією, використовуючи службове становище, з грубим порушенням державних будівельних норм здійснював будівництво житлових будинків, що становить небезпеку для життя і здоров'я громадян", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, повідомлялося про будівництво "Житлобудінвестом" між вулицями Новоселицькою і Бусловською в Печерському районі Києва дев'ятиповерхівки замість дозволених чотирьох поверхів.

Кримінальне провадження було зареєстровано 6 серпня 2015 року, коли Вощевський ще перебував на посаді віце-прем'єр-міністра. Разом з тим, перше судове рішення за клопотанням слідчих ГПУ про доступ до документів з'явилася тільки 18 березня 2016 року.

Читайте такожІнтерпол почав розшук Едуарда Ставицького і братів Клюєвих - Аваков

Як повідомляв УНІАН, Вощевський був віце-прем'єр-міністром в уряді Арсенія Яценюка з грудня 2014 до вересня 2015 років за квотою Радикальної партії.

У вересні Вощевський подав у відставку, пояснюючи це рішенням Радикальної партії про вихід з коаліції.