REUTERS

Як повідомили УНІАН в прес-службі глави держави, перебуваючи з офіційним візитом у Японії Порошенко зв’язався з генеральним консулом України в Ростові (Росія) Віталієм Москаленком та поспілкувався з Савченко.

Президент передав через консула слова підтримки українці та проінформував її щодо останніх кроків, здійснених ним для її звільнення.

"Перебуваючи з візитом у Японії, тримаю ситуацію зі звільнення Надії під контролем. Справедливість обов’язково восторжествує", - сказав Порошенко.

Відео дня

У відповідь українська льотчиця подякувала президентові, а також за лист його дружини Марини Порошенко до дружини президента США Мішель Обами.

Читайте такожУкраїна вийшла на топ-рівень обговорення питання щодо повернення Савченко, потрібна відмашка Путіна - посол

За словами генерального консула, Савченко незламна і вірить у повернення в Україну.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 квітня, набуває чинності судовий вирок Савченко, оголошений 22 березня Донецьким міським судом Ростовської області, який засудив її до 22 років колонії.

Після оголошення вироку Савченко заявила, що не подаватиме апеляцію і з 6 квітня відновить сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну.