фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам, відповідаючи на запитання щодо інформації про те, що начебто “Народний фронт” замислюється з приводу того, чи продовжувати переговори щодо коаліції з “Блоком Петра Порошенка”.

“Народний фронт” як відповідальна і послідовна політична сила залишається у переговорному процесі. Так, він тяжкий. І ще раз ми звертаємося до наших партнерів, фракції “БПП”, врешті-решт оприлюднити офіційно кандидата на посаду прем'єр-міністра і склад майбутнього Кабміну”, - сказав Бурбак.

За його словами, всі пропозиції у переговорному процесі “Народний фронт” спочатку обговорюватиме на засіданні фракції.

Відео дня

Бурбак зауважив, що першим кроком має стати створення коаліції, обговорення кандидатури на посаду прем'єр-міністра та подання цієї кандидатури президенту для внесення у Верховну Раду.

Читайте такожУ БПП заявляють, що голосування за кандидатуру прем'єра сьогодні не планується

Як сказав Бурбак, збори коаліції мають відбутися сьогодні попередньо о 12.00-13.00.

Він висловив сподівання, що “відповідальність за майбутнє країни переможе всі ті чвари, переможе якісь політичні амбіції, і ми всі вийдемо на позитивне рішення цього тижня”.

Читайте такожВ Раду внесли законопроект, який дає "зелене світло" призначенню Луценка генпрокурором

Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який брав участь у переговорному процесі сьогодні вночі в Адміністрації президента, заявив, що балансу досягти не вдалось. За його словами, заплановано засідання фракції “Народний фронт”, на якому вирішуватимуть, чи залишатися в переговорах та у складі уряду. "Вірогідність виходу висока. Нехай формують все самі", - сказав Аваков. Як пояснили в команді Арсенія Яценюка, балансу на переговорах досягти не вдалося через кадрові вимоги команди Петра Порошенка.