Порошенко вимагає невідкладно люструвати скандального одеського прокурора / фото Dumskaya.net

Про це у своєму Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

"Президент написав в.о. Генпрокурора Ю.Севруку листа про невідкладну необхідність звільнити прокурора Одещини М.Стоянова в порядку люстрації. Він звернув увагу на неналежне виконання в органах прокуратури вимог Закону "Про очищення влади", - написав Цеголко.

Лист Порошенка Севруку / фото Facebook Цеголка

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 березня Віктор Шокін перед самим своїм звільненням з посади генпрокурора звільнив заступника генерального прокурора – прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе з органів прокуратури, мотивувавши таке рішення "грубим порушенням прокурорської етики" з боку останнього.

Читайте такожВ Одесі до акції протесту проти призначення прокурором Стоянова приєдналися активісти ще двох областей

Вже наступного дня новим обласним прокурором був призначений Микола Стоянов, який раніше вже був прокурором Одеської області. Його призначив на цю посаду у травні 2014 року тодішній генпрокурор Олег Махніцький. Наступний генпрокурор Віталій Ярема звільнив Стоянова з посади прокурора Одеської області.

В ГПУ пояснили, що Стоянова поновлено на посаді прокурора Одеської області на виконання рішення суду.

Однак таке рішення викликало обурення громадськості. З вечора 30 квітня в центрі Одеси, під будівлею прокуратури області, проходила акція протесту проти призначення Стоянова прокурором Одеської області.

Водночас у Мін'юсті заявили, що новий прокурор Одеської області Стоянов підпадає під люстрацію.