REUTERS

Про це власному кореспонденту УНІАН у середу в Брюсселі повідомив високопосадовий дипломат.

За його словами, це питання не буде предметом обговорення на Раді ЄС з внутрішніх справ, яке заплановане на четвер в Люксембурзі, про що раніше сказав єврокомісар з питань внутрішніх справ та міграції Дімітріс Аврамопулос. "Підготовка (рішення) до саміту, який запланований на 19 травня - не є елементом, який буде на порядку денному. Залишилося чотири тижні, і це питання не заплановане на завтрашнє засідання", - констатував він.

Читайте такожПорошенко чекає вже за кілька днів передачі Єврокомісією пропозиції щодо безвізового режиму

Відео дня

Високопосадовець зазначив, що у відповідності до "нормальної процедури, законодавча ініціатива Комісії буде обговорюватися в рамках візової робочої групи на одному з наступних засідань".

Відповідаючи на запитання УНІАН щодо можливості запровадження ЄС для України нових умов, дипломат сказав: "За роки з часів, коли ЄС встановив технічний оціночний процес для надання лібералізації візового режиму для партнерів, встановлена величезна кількість критеріїв, які повинні бути виконані. Це - не менше, ніж 72 критерії, і я не в позиції говорити, що ми можемо подумати ще про інші 73 чи 74. Станом на зараз це питання не стоїть".

Читайте такожЖурналісти розповіли про схеми, за якими українці купують молдавські паспорти

Коментуючи інформацію щодо можливого "спеціального рішення" для України, в якому, начебто, закладені положення про призупинення дії безвізового режиму, високопосадовець звернув увагу на те, що у "багатьох країнах-членах у ці дні люди дивляться на міграцію по-іншому, ніж це було три роки тому". "Так багато людей мігрують в ЄС, що уряди питають себе, чи є адекватні процедури, інструменти, які заходи ми можемо вжити в разі, коли потоки мігрантів такі, що ми не передбачали і не можемо з цим впоратися? Я впевнений, що багато держав-членів ЄС будуть мати це питання у своїх думках, коли вони будуть обговорювати законодавчу ініціативу Комісії", - сказав він.

Раніше сьогодні єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос заявив, що Європейська комісія прийняла законодавчу ініціативу надати Україні безвізовий режим.