Бальцерович став представником Порошенка в уряді / Фото УНІАН

Як повідомляє прес-служба президента, відповідний указ Порошенко підписав сьогодні.

«Один з архітекторів успішних польських реформ Лешек Бальцерович став представником президента в Кабінеті міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Порошенко разом з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом провели зустріч з Бальцеровичем та Іваном Міклошем.

Відео дня

«Створення єдиної Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні підтримано Європейським Союзом. В четвер Порошенко обговорював це питання з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом», - повідомляють у прес-службі.

Читайте такожБатько "шокової терапії" в Польщі озвучив план реформ для України: Відкладати приватизацію не можна

«Наша принципова позиція – у нас не буде президентської та прем’єрської команди та групи. У нас буде єдина, спільна команда, що буде реформувати країну», - сказав президент.

Бальцеровича, який працював віце-прем'єр-міністром і міністром фінансів Польщі в 1989-1991 та 1997-2000 роках і головою Національного банку Польщі у 2000-2007 роках, також призначено радником президента України та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Ще одним співголовою групи буде колишній віце-прем'єр-міністр та екс-міністр фінансів Словаччини Міклош, який водночас керуватиме групою радників прем'єр-міністра Гройсмана.

 / president.gov.ua