фото: УНІАН

Про це президент заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

«Усі єврокомісари одноголосно проголосували за те, щоб передати законодавчу ініціативу про надання Україні безвізового режиму в Європарламент та Європейську Раду і там на рівні послів або, найвірогідніше, на рівні міністрів внутрішніх справ або на рівні голів держав та урядів прийняти рішення про надання нам безвізового режиму», - сказав Порошенко.

«Це перший крок до нашого спільного європейського життя, після підписання Угоди про асоціацію, після поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожГлави МЗС 12 країн Євросоюзу закликали надати безвізовий режим Україні "без зволікання"

«Чи може бути крок назад? Теоретично може бути таке, що Рада ЄС не затвердить (безвізовий режим з Україною – УНІАН). Я мушу сказати, що останні два тижні в мене була дуже велика дипломатична активність, я мав переговори з президентом Єврокомісії і з президентом Європейської Ради, з лідерами європейських держав, та вони всі звернулися до Європарламенту, і Мартін Шульц, президент Європарламенту, вже сказав, що ми будемо робити все можливе, щоб прискорити прийняття цього рішення (надання Україні безвізового режиму - УНІАН) Європарламентом, він переконаній у перемозі», - наголосив президент.

«Я не бачу зараз загроз, що Україні режим безвізовий не буде наданий», - заявив Порошенко, відповідаючи на запитання, чи це фінішна пряма щодо надання українцям візової лібералізації з ЄС. «Сто відсотків, я наголошую на тому, що у другій половині 2016 року українці повинні їздити в ЄС за своїм біометричним паспортом», - сказав президент.

Читайте такожРада ЄС із юстиції зможе розглянути безвізовий режим з Україною в червні

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня Єврокомісія передала пропозиції Європарламенту і Раді ЄС про скасування віз для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. В цій оцінці, зокрема підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.