фото: УНІАН

Про це вона заявила в Європейському парламенті в рамках засідання Комітету асоціації Україна-ЄС, передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі.

"Ми сподіваємося, що наші друзі в Європейському парламенті якомога швидко визначать доповідача від профільного комітету, який буде відповідатиме за те, щоб ці дебати відбулися. Ми сподіваємося, що вони будуть позитивними і результативними", - сказала Геращенко.

При цьому вона констатувала, що український парламент "зробив надзвичайно велику роботу для того, щоб запровадження безвізового режиму для України стало можливим".

Відео дня

Читайте такожНідерланди хочуть якнайшвидше внести до Ради ЄС пропозицію про безвізовий режим з Україною

"Ми очікуємо, що безвізовий режим стане можливим для громадян України найближчим часом", - наголосила віце-спікер українського парламенту.

Говорячи про наслідки референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який відбувся 6 квітня, Геращенко констатувала, що позиція України "чітко полягає у трьох "ні".

"Ні" - започаткуванню нових переговорів щодо змісту Угоди, "ні" - внесенню будь-яких змін до змісту Угоди, "ні" - подальшому зволіканню з набранням Угодою чинності. Це є позиція і мільйонів українців, які виборювали правду, ратифікацію Угоди, так само це і позиція європейської спільноти. Ми сподіваємося, що ця позиція буде почута. Ми бажаємо, щоб цей документ залишався цілісним і таким, яким його ратифікували Україна, Європарламент та 27 держав-членів ЄС", - заявила Геращенко.

Читайте такожІталія бачить позитивні сторони в наданні Україні безвізового режиму й не боїться міграційних загроз

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня Єврокомісія передала пропозиції Європарламенту і Раді ЄС про скасування віз для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. В цій оцінці, зокрема підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.