REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Європейському парламенті заявив голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович.

Читайте такожНідерланди хочуть якнайшвидше внести до Ради ЄС пропозицію про безвізовий режим з Україною

"Що стосується Європейського парламенту, то ми докладемо всіх зусиль, щоб зробити це за мінімальний час і з максимальною ефективністю... Але мінімальний час для Європарламенту - це три місяці", - констатував він.

Відео дня

При цьому Пленкович наголосив, що розгляд пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим "буде в Європарламенті одним з ключових питань".

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня Єврокомісія передала пропозиції Європарламенту і Раді ЄС стосовно скасування віз для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією в грудні минулого року. Вона підтверджує, що Україна виконала всі критерії Плану дій щодо візової лібералізації.

Згідно з процедурами ЄС, тепер пропозиція Єврокомісії повинна пройти тривалу процедуру узгодження серед країн-членів Євросоюзу, а також на рівні Європейського парламенту. Згодом, щонайменше за місяць, вона має бути затверджена Радою ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки, що збирається раз на квартал.