фото: УНІАН

Відповідна заява речника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС була розповсюджена у вівторок в Брюсселі, передає власний кореспондент УНІАН.

"Сьогоднішнє рішення так званого Верховного Суду Криму заборонити діяльність Меджлісу, органу самоврядування кримських татар, назвавши його "екстремістською організацією", являє собою брутальний наступ на права кримських татар в цілому", - йдеться в заяві.

Читайте такожГенсек Ради Європи назвав заборону Меджлісу загрозою для всіх кримських татар

Відео дня

На переконання речника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС, це являє собою "дуже негативну ескалацію ситуації з правами людини на півострові з моменту незаконної анексії Російською Федерацією у 2014 році, в тому числі, щодо переслідування осіб, які належать до меншин". "Без зволікань має бути забезпечена повна відповідність міжнародним стандартам в галузі прав людини та іншим зобов'язанням за міжнародним правом, зокрема, у випадку, який стосується кримсько-татарської громади", - наголосили в ЄС.

Читайте такожУкраїна вимагає від РФ скасувати "юридично нікчемне репресивне рішення" про заборону Меджлісу

Як повідомляв УНІАН, Верховний суд анексованого Криму визнав громадське об'єднання Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність. Перший заступник Меджлісу Наріман Джелял пообіцяв присутнім, що члени Меджлісу подаватимуть апеляцію і шукати всі можливі шляхи для європейського суду.