Фото УНІАН

Таку думку уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв висловив у коментарі телеканалу "112 Україна".

Він підкреслив, що кримські структури є лише маріонетками, яким надходять вказівки з Москви.

"Тому, раз прийшла вказівка закрити Меджліс, то щоб якийсь суд переглядав це, - я думаю, це виключається. Але не виключається, скажімо, якщо тиск світового співтовариства буде настільки сильним, і треба буде якось скасовувати, то, звичайно, вони використають цей механізм, скажуть: ну, в касаційному або апеляційному порядку ми розглянули і прийшли до висновку. Таке може бути, але це малоймовірно", - вважає Джемілєв.

Відео дня

Читайте такожПарламентська асамблея ОБСЄ закликала РФ скасувати рішення про заборону Меджлісу

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня підконтрольний РФ "Верховний суд Криму" визнав об'єднання "Меджліс кримськотатарського народу" екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території РФ.

Позов подала самозваний "прокурор Криму" Наталія Поклонська у лютому 2016 року. На її думку, організація кримських татар налаштована на антиросійську діяльність. Мін'юст РФ також включив Меджліс кримських татар до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

У Кримській правозахисній групі заявили, що застосування до Меджлісу кримськотатарського народу норм "антиекстремістського" законодавства Росії загрожує кримінальними переслідуваннями не тільки членам організації, а й іншим представникам кримськотатарського народу.

Адвокат Джеміль Темішев, що представляє інтереси Меджлісу, заявив, що рішення буде оскаржене у Верховному суді Росії.

Читайте такожМЗС Туреччини про заборону Меджлісу: Кримських татар знову намагаються залякати і настрашити