нбу нацбанк национальный банк / Facebook НБУ

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, метою цієї програми є створення в НБУ ефективної системи запобігання і протидії корупції на основі нових принципів формування та реалізації антикорупційної політики, визначених Законом України "Про запобігання корупції" та Антикорупційної стратегії на 2014-2017 роки.

Читайте такожУкраїна повинна показати прогрес у боротьбі з корупцією для збереження фінансової допомоги - Freedom House

Відео дня

«Програмою визначаються основні принципи антикорупційної політики Національного банку, основні корупційні ризики в його діяльності, завдання та заходи, спрямовані на вирішення проблеми», - наголошується в повідомленні.

За результатами виконання програми очікується зменшення впливу корупції на діяльність НБУ, створення ефективного механізму контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства в НБУ, забезпечення формування у працівників Національного банку нетерпимого і негативного ставлення до корупції.

Читайте такожЗа хабарі в Україні засуджено лише п'яту частину корупціонерів - Transparency International

Як повідомляв УНІАН, у лютому поточного року, голова МВФ Крістін Лагард вже звертала увагу української влади на необхідність результативної боротьби з корупцією, відсутність якої загрожувала припиненням співпраці Фонду з Україною і заморожуванням прийнятої в 2015 році чотирирічної програми реформ з обсягом кредитування 17,5 млрд дол.