Єльченко / Фото УНІАН

Про це заявив Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, виступаючи 11 травня у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН на тему «Загрози міжнародному миру та безпеці, що створюються терористичними актами: протидія ідеологіям тероризму», передає департамент політики і комунікацій МЗС України.

Як зазначається в повідомленні, під час дискусії він відзначив, що збройна агресія Російської Федерації проти нашої держави супроводжується активною пропагандистською кампанією, жертвами якої частіше за все стають молодь і діти. Він закликав ООН засудити використання державами пропаганди нетерпимості, ненависті та ідеології, що виправдовує та заохочує тероризм, як елемент гібридної війни, а також розробити стратегію протидії підбурюванню до тероризму.

Читайте такожУкраїна закликає Радбез ООН засудити репресії російських окупантів проти Меджлісу

Відео дня

Відповідна стратегія має включати також заходи з попередження використання Інтернету та соціальних медіа для підготовки і вербування іноземних бойовиків-терористів, планування і фінансування терористичної діяльності. Єльченко відзначив особливу роль жертв тероризму у протидії радикалізації та терористичній пропаганді і закликав реалізувати ініціативу про заснування Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв терактів.

Відкриті дебати Ради Безпеки викликали неабиякий інтерес широкого кола держав-членів ООН. Промовці наголошували на потребі зміцнення міжнародної співпраці з метою протидії тероризму в контексті запобігання розповсюдженню терористичними організаціями, зокрема ІДІЛ, своєї пропаганди в Інтернеті та за допомогою соціальних мереж.

Читайте такожГенсек ООН переконує, що Україна може розраховувати на його підтримку

Учасники дебатів закликали до розробки всеохоплюючого міжнародного рамкового документа, який містив би рекомендації та найкращу практику у сфері протидії розповсюдженню ідеологій терористичних груп, підкреслюється в повідомленні.