president.gov.ua

Про це повідомляє сайт глави держави.

Закон був ухвалений Верховною Радою сьогодні та направлений на підпис Порошенку.

Читайте такожЛуценко відмовився бути "декоративним прокурором генерального могильника"

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, відповідний закон було підписано головою ВР Андрієм Парубієм і направлено на підпис президенту України.

Нагадаємо, сьогодні, 12 травня, Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України (№4645).

За це рішення проголосували 258 народних депутатів із 372, зареєстрованих у сесійній залі.

Ухваленими змінами в Законі "Про прокуратуру" встановлюється, що на посаду генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який, серед іншого, має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.

Раніше у відповідній статті йшлося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Читайте такожВ.о. генпрокурора Севрук вважає, що потенційний очільник ГПУ повинен мати юридичну освіту

Також встановлюється, що у структурі ГПУ утворюються департаменти, управління та відділи, а також Генеральна інспекція.

Так, до повноважень генпрокурора додається пункт, згідно з яким він за поданням Генеральної інспекції направляє матеріали до Державного бюро розслідувань.

Крім того, змінами встановлено, що прокурором регіональної прокуратури може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше 3 років. Прокурором ГПУ може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше 5 років.

Раніше в обох цих положеннях йшлося про необхідність протягом цих строків працювати саме на посаді прокурора.