Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко заявив на засіданні парламенту.

За його словами, він приведе в генпрокуратуру нових людей з юридичною освітою, оскільки тільки таким шляхом можна змінити “генеральний могильник на справжнього адвоката держави і людей”.

Читайте такожЛуценко заявив, що "юридичну освіту" здобув "на лаві засудженого"

Відео дня

Він також наголошує, що збирається знайти в генпрокуратурі і чесних професіоналів, які там працюють і сьогодні, щоб об'єднати всіх в одну команду, котрі б служили “закону і людям, а не мамоні”.

Луценко заявляє, що збирається відновити слідство щодо “проданих і закритих справах минулої і сучасної влади України”.

Луценко також заявив, що “немає жодної помсти”. Він додав, що керується філософією, що “треба так обирати друзів, щоб їх не треба було садити в тюрму”.

“Я не маю списку в голові, кого маю посадити, я не маю жодної помсти...”, - наголосив Луценко. За його словами, в тому числі і до тих, хто свого часу посадив його за грати.

Він наголосив, що в своїй роботі сповідуватиме два принципи: “перше — той, хто вчинив злочин, має відповісти і мені байдуже колір його партійного білету, його безпартійність, місце народження, прізвище, національність і релігія — закон один для всіх, але не менш важливо, в роботі генпрокуратури не тільки каральна функція. Але й дуже важливо відстоювати права громадян від свавілля влади - поліції, прокурорів, суддів, чиновників. Тому я вважаю, що потрібно припинити практику перетворення правоохоронних органів в політичні проекти і бізнесхолдинги олігархів”.