REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками переговорів у Москві.

"Ми, як і ніхто інший в міжнародному співтоваристві, не визнаємо результатів виборів у Донбасі, які суперечать Мінським угодам, які б суперечили українським законам і стандартам ОБСЄ", - сказала Нуланд.

"Те, що група людей сама вирішила проводити вибори на Донбасі, не призведе до миру та безпеки. Натомість ми закликаємо їх зосередитися на підготовці виборів, передбачених Мінськими домовленостями", - наголосила вона.

Відео дня

Водночас помічник держсекретаря США повідомила, що в ході переговорів "дуже детально обговорили всі аспекти Мінських домовленостей: як ми можемо поліпшити ситуацію з безпекою, доступом місії ОБСЄ; як ми можемо просунутися у виконанні політичних зобов'язань, які містяться в "Мінську-2", включаючи підготовку до виборів у Донбасі".

Читайте такожЗМІ розповіли про вимоги Заходу провести вибори на Донбасі до кінця літа

При цьому вона наголосила, що США хочуть бачити виконання Мінських угод якомога швидше.

"Настав час "натиснути на газ". Це буде сприятливим для миру і безпеки в Україні, добре для російсько-українських відносин і для відносин США з Росією. Як говорив президент США: якщо й коли "Мінськ-2" буде виконано, санкції будуть зняті. Важливо продовжувати діалог і намагатися вирішити ці питання разом", - сказала Нуланд.

Раніше УНІАН повідомляв, що після відвідин Росії Нуланд приєднається до секретаря Держдепартаменту Джона Керрі, який буде перебувати 18-20 травня в Брюсселі (Бельгія).