REUTERS

Про це представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.

Як зазначила Геращенко, сьогодні вона зустрілася з мамами і дружинами заручників, яких утримують на окупованому Донбасі бойовики. На зустріч також прийшла звільнена з російської в'язниці українська льотчиця Надія Савченко.

"За дорученням президента розповіла мамам, що Порошенко порушував питання розблокування звільнення заручників на останніх телефонних переговорах в «нормандському форматі», ще раз наголошуючи, що українська сторона готова тут до компромісів, що ми зробили пропозицію по звільненню 25 на 50, але процес заблоковано", - зазначила Геращенко.

Відео дня

Водночас вона запевнила, що робота зі звільнення українських полонених продовжується.

Читайте такожСавченко приїхала до будівлі комітетів Ради, підтримала рідних полонених військових (відео)

"Україна своїх не залишає ніколи! Маємо звільнити всіх! І як би мені хотілося, щоб це трапилося якнайшвидше", - заявила Геращенко.

Окрім того, вона зазначила, що Савченко прийшла підтримати мам і дружин українських заручників. За словами Геращенко, Савченко запевнила, що докладатиме всіх зусиль для сприяння у звільненні бранців.

"Мами розповіли мені, що сьогодні зустрічалися з послами країн-учасниць "нормандського формату", вимагаючи, аби саме гуманітарна тема і проблематика звільнення заручників були в центрі уваги високих переговорів", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, за даними СБУ, на сьогодні в РФ у СІЗО чи в'язницях незаконно утримують 11 громадян України.

Заручниками на тимчасово окупованих територіях на Донбасі залишаються 114 осіб, 655 вважаються зниклими безвісти.