REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час першої великої прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо напрацювання стратегії звільнення тимчасово окупованих територій України.

Читайте такожСавченко назвала два шляхи повернення Криму до складу України

За словами Савченко, вона працюватиме над питанням звільнення окупованих територій. "Ми будемо шукати ці шляхи", - сказала вона.

Відео дня

Як зазначила Савченко, вона хоче створити "міжнародний комітет з цих питань". "Люди, з якими я познайомилася, поки сиділа у в'язниці, мені вони писали листи, світові політики, які мають зі мною одне бачення, і хотіла би, щоб ми склали міжнародний комітет, який буде займатися цим питанням", - повідомила Савченко.

Вона зауважила, що це лише один з методів звільнення територій.

За словами Савченко, такий міжнародний комітет має займатися і питанням визволення політв'язнів.

Крім цього вона заявила, що українські полонені будуть доти, доки триватиме війна на сході України. 

Савченко подякувала усім, хто підтримував її в ці роки. "Я знаю, що це дуже нелегко. Я бачила, скільки зусиль треба, щоб витягнути одну людину. І я знаю, скільки людей ще залишилося. І в полоні, і на війні. Я знаю, що, на жаль, це не останній полонений. Тому що поки не закінчиться війна, полонені в нас будуть і будуть", - сказала депутат.

Вона наголосила, що це постійний об'єм роботи і "на жаль, ще не на один рік". "Я вирвалася і на цьому все - ні. Я буду працювати для України там, де я буду корисна і потрібна", - констатувала парламентарій.