УНИАН

Як повідомляється на офіційному сайті НАБУ, у понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Читайте такожУ НАБУ підтвердили отримання матеріалів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

"Публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ Трепака позбавило Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ. Ми розуміємо високий інтерес до розслідувань детективів Антикорупційного бюро з боку громадськості та ЗМІ. Однак, Бюро продовжує робити акцент на тому, що зайва публічність може перешкодити викриттю корупційних правопорушень і притягнення винних до відповідальності", - наголошується в повідомленні НАБУ.

Відео дня

Тому в Нацбюро закликають осіб, які дійсно бажають сприяти розкриттю корупційних схем, спочатку звертатися в НАБУ, а не до представників ЗМІ і громадськості.

Як повідомляв УНІАН, Трепак в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" повідомив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх і чинних високопоставлених чиновників.

Колишній перший заступник голови СБУ розповів про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму майже 2 млрд доларів.