фото: УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це Порошенко заявив під час зустрічі з керівниками парламентських фракцій та депутатських груп Верховної Ради.

Президент акцентував на тому, що проект змін до Конституції в частині правосуддя отримав повну підтримку з боку партнерів України - керівництва Єврокомісії, керівників країн-партнерів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Ради Європи, Венеціанської комісії, рекомендації якої були повністю враховані.

Читайте такожУ Раді Європи закликали Україну успішно завершити судову реформу

Відео дня

Глава держави звернувся до народних депутатів з проханням "зробити все можливе, щоб ми забезпечили результативне голосування".

Спроба зруйнувати прийняття цих змін надовго законсервує існуючу систему судоустрою, наголосив Порошенко, адже згідно з чинною Конституцією парламент зможе розглядати зміни до Основного Закону не раніше, ніж через рік.

Як повідомляв УНІАН, президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати зміни до Конституції в частині судової реформи та нову редакцію Закону "Про судоустрій та статус суддів". Президент констатував, що попередні "косметичні" зміни, починаючи від зміни процедури переобрання і закінчуючи зміною процедури переведення суддів, які до цього часу пропонувалися, ситуацію у судовій сфері не виправляють.