REUTERS

Про це йдеться у листі міністра закордонних справ Нідерландів Берта Кундерса від 27 травня голові парламенту країни. Документ оприлюднено на сайті парламенту.

"Враховуючи прогрес та виконання вимог, уряд погодився з оцінкою Комісії, що Україна виконала всі умови Плану дій щодо лібералізації візового режиму. Тому уряд ухвалив позитивне рішення щодо пропозицій Комісії", - зазначається у листі.

Крім того, в уряді Нідерландів наголосили на необхідності продовження Єврокомісією перевірки виконання Україною вимог, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС.

Відео дня

Читайте такожДоповідач Європарламенту з безвізового режиму з Україною: потрібна серйозна робота, щоб ЄП дав "сильний сигнал"

Як повідомляв УНІАН, 20 квітня Єврокомісія поінформувала, що запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.

20 травня голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що запровадження ЄС безвізового режиму для України, рішення про яке повинен прийняти Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

Візова робоча група Європейської ради продовжить обговорення пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим на наступному засіданні 14 червня.