politexpert.net

Таку заяву зробив голова комітету Бундестагу із зовнішньої політики Норберт Реттген, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі". "Олігархи в Україні стали ще сильнішими, ніж два роки тому", - зазначив німецький політик.

Читайте такожЄврокомісар про реформи в Україні: Київ доклав неймовірних зусиль, які принесли плоди

Норберт Реттген вважає, що Україна ще дуже далека від того, щоб думати про членство у Євросоюзі, проте відзначив, що все ж бачить прогрес у розвитку країни. "У Києві пройшли демократичні вибори, там є вільна преса та свобода висловлення думки. Реформування України - важка задача і в мирний час, а зараз йде війна, тому ситуація вкрай складна", - сказав німецький політик.

Відео дня

Він додав, що Київ ухвалив багато законів, спрямованих на боротьбу з корупцією, але в практичному плані прогрес недостатній. У зв'язку з цим, на думку політика, Німеччина повинна підтримати Україні політично та економічно.

Голова комітету Бундестагу також висловився за збереження санкцій щодо Росії, які він назвав політичною відповіддю Росії на анексію Криму та вторгнення в Україну. "Ми готові їх зняти, щойно побачимо, що Росія згортає свою військову присутність в Україні та дотримується норм міжнародного права. Доти ж санкції будуть збережені. Інакше Захід втратить свій авторитет", - заявив Норберт Реттген.