фото: УНІАН

Про це він сказав у програмі «Свобода слова» на телеканалі «ICTV».

Він зазначив, що колізія виникла у зв’язку з пунктом, який стосується особливостей місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. «Цей пункт по правді, не має відношення до всієї реформи, до всієї системи змін», - наголосив голова ВР. За його словами, цей пункт призвів «до дуже глибокої політичної дискусії як у ВР, так і у суспільстві і, фактично, ця дискусія, у великій мірі призупинила можливість прийняття змін до Конституції в частині децентралізації».

Читайте такожПорошенко: Зміни до Конституції щодо децентралізації наберуть чинності після виводу російських військ

Відео дня

Парубій зазначив, що «ситуація, яка залежна не від України гальмує реформування України». За його словами, ця реформа «стала заручником волі Путіна» в той час коли Росією Мінські угоди не виконуються.

Парубій наголосив, що було б «для нас ідеально, щоб той пункт виокремити, прийняти зміни до Конституції по децентралізації, а той пункт мав би зачекати  свого часу, коли ми змусимо спільно з усім вільним світом Путіна виконати хоча б перший пункт Мінських угод». Він нагадав, що юридично між першим і другим читанням змін до Конституції не можливо внести зміни до тексту. «Ми стали заручниками зовнішніх обставин щодо внутрішнього реформування, призупинили реформу децентралізації»- сказав Парубій

«І я дав доручення юристам, щоб опрацьовували і шукали механізм як з цієї колізії вийти»- наголосив він.