REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав журналістам у Москві.

"Я не можу точно вам сказати, все-таки це питання, які регулює уряд. Безперечно, питання потрібно адресувати туди. Я просто не володію інформацією, чи є там проблеми", - зазначив Пєсков.

"Безумовно, цей проект є одним з пріоритетних. Цей проект, безумовно, перебуває в сфері уваги глави держави. Він тримає під контролем і цікавиться, як просувається робота", - наголосив прес-секретар.

Відео дня

Пєсков заявив, що "навіть якщо шорсткості мають місце, немає сумніву, що їх буде врегульовано найближчим часом".

Читайте такожОкупанти повідомили про початок будівництва Керченського мосту на морських ділянках

Як повідомляв УНІАН, російське видання Forbes сьогодні повідомило, що призупинено фінансування будівництва Керченського мосту. Про це йдеться в листі гендиректора компанії "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга Андрія Кириленка на ім'я першого заступника міністра транспорту Євгена Дітріха і глави Росавтодору Романа Старовойта.

За даними видання, востаннє гроші на будівництво компанії перераховували в грудні минулого року. Виплата у 65,4 млрд рублів, запланована на цей рік, "зависла" через тривалу бюрократичну процедуру. Аванс витрачено, а на будмайданчику не вистачає обладнання.

Кириленко наголошує, що причина затримки оплати - "особливості банківського і планованого казначейського супроводу" і просить розв‘язати проблему. За його словами, «Стройгазмонтаж» вже задіяв у будівництві понад 150 компаній, 2 тис. 200 будівельників і більше ніж 220 одиниць техніки, але зараз власні ресурси компанії «повністю вичерпано».

"Ситуація перебуває під контролем", - впевнений представник Росавтодору.

За його словами, "всі необхідні рішення прийнято й направлено в Мінтранс. Будь-які проблеми з фінансуванням будівництва мосту через Керченську протоку виключені".

Керченський міст повинен зв'язати окупований Крим і материкову Росію, відкрити робочий рух планують у грудні 2018 року, остаточну здачу об'єкту заплановано на червень 2019-го. Будівництво мосту завдовжки 19 км обійдеться бюджету 228,3 млрд руб. Подібних за розміром і ціною об'єктів у Росії раніше не будували.