Після тиску української сторони до співробітника ООН пустили адвоката / Фото Iryna Gerashchenko via Facebook

Про це представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Під час засідання гуманітарної підгрупи в Мінську на наші багаторазові запити про долю представника ООН Юрія Супруна ми, нарешті, отримали відповідь, що його затримали і підозрюють у "військових злочинах", які він здійснив невідомо коли, бо останні два роки працює в міжнародних гуманітарних організаціях», - зазначила вона.

Читайте такожГеращенко: тільки Кремль та ФСБ дають дозвіл на звільнення заручників на окупованому Донбасі

Відео дня

За словами Геращенко, під час засідання Тристоронньої контактної групи представники ОРДО назвали працівника ООН «злочинцем».

«На наше з Леонідом Кучмою уточнення, що злочинцем людину може визнати тільки суд, представник ОРДО публічно, в присутності представників України, ОБСЄ і РФ заявив, що слідство і суд визнали Супруна злочинцем. І ось сьогодні ці представники беруть задню, говорять, що ще тільки "слідство" йде. А після нашого тиску до Юрія допустити, нарешті, адвоката», - заявила уповноважений президента.

«Ми в Мінську вимагаємо негайного звільнення представника ООН, який має відповідний статус, і очікуємо, що всі міжнародні гуманітарні організації також займуть публічну позицію в цьому питанні», - зазначила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 13 квітня у Представництві ООН в Україні заявили про утримання бойовиками в полоні співробітника ООН та закликали звільнити його.