Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

Читайте такожЧергового фігуранта "справи Онищенка" заарештували на два місяці

«За результатами розгляду клопотань детективів НАБУ, погоджених із прокурорами САП, щодо усіх 10 осіб, затриманих в ході обшуків 15 червня, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Сумарний розмір застави перевищує 1 млрд грн, додали в Антикорупційному бюро.

Водночас у НАБУ підкреслили, що принаймні дві ухвали суду найближчим часом оскаржуватимуться з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, оскільки суми застави, призначені судом, не є співмірними до заподіяної шкоди.

Як нагадали в Антикорупційному бюро, 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП в рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством «Укргазвидобування», було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. В результаті було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми.

16 червня керівник САП Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене із генеральним прокурором подання про надання згоди на затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка як одного з організаторів розкрадання державного газу.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.