REUTERS

Співрозмовники детально обговорили стан імплементації Мінських домовленостей та скоординували підходи щодо подальших кроків, спрямованих на досягнення сталого миру на Донбасі, повідомляє прес-служба глави української держави.

Читайте такожПорошенко та Меркель обговорили продовження санкцій проти Росії та розвиток Мінського процесу

"Особлива увага була приділена питанням забезпечення виконання безпекових положень Мінських домовленостей, передусім забезпечення сталого та реального припинення вогню, виведення російських військ та техніки, припинення постачання російського озброєння та військ через тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що Костянтин Єлісєєв та Вікторія Нуланд підтвердили безальтернативність політико-дипломатичного шляху деокупації Донбасу та повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 22 червня помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд сьогодні прибула з візитом до Києва. В Києві Нуланд обговорить з представниками української влади ситуацію на сході країни, реалізацію Мінських угод, а також питання двосторонніх відносин.