REUTERS

"Удосконалення законодавства з повернення активів, яким також передбачені процедури конфіскації, було і є одним із зобов’язань, які взяла на себе українська влада у рамках процесу візової лібералізації", - говориться у повідомленні, опублікованному представництвом.

Читайте такожУкраїна не обговорюватиме зміни Угоди про асоціацію з ЄС - Клімкін

"Представництво ЄС хоче ще раз нагадати, що згідно зі своєю попередньою оцінкою пакету “безвізових” законів прийнятих Верховною Радою у лютому 2016, проект закону про конфіскацію (№4811) не містить вагомих гарантій захисту прав власності, що відповідало би стандартам ЄС", - наголошує організація.

Відео дня

"Це може радше бути сприйнято як поспішний крок у напрямі запровадження більш суворого та інтрузивного інструменту без необхідного дотримання принципу, що розвиток цих подій має протікати пліч-о-пліч з більшим захистом права на справедливий суд, прав власності та підвищеною стабільністю відносин власності", - підкреслює представництво ЄС.

Як повідомляв УНІАН, депутати коаліції відкликають з Верховної Ради законопроект про спецконфіскацію та внесуть новий проект закону.