фото: УНИАН

Про це в ефірі Эспрессо.TV заявив автор польських реформ, екс-міністр фінансів Польщі, а нині - представник президента в Кабінеті міністрів і співголова урядової групи підтримки Лешек Бальцерович.

"Через агресію Росії та спадщину Януковича - це була катастрофа. Завдяки політиці попередньої і нинішньої влади Україна уникла катастрофи. Однак ця робота не закінчена. Якщо не будуть втілені в життя заходи по стабілізації, раціоналізації витрат, тоді все, що було досягнуто, опиниться під загрозою. Тепер все буде вирішувати політика", - зазначив Бальцерович.

Читайте такожБальцерович назвав ключові ринки для України

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 22 квітня призначив Бальцеровича своїм представником в Кабінеті міністрів. Також він призначений радником президента України та співголовою Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні.

Ще одним співголовою групи буде екс-віце-прем'єр Словаччини Міклош, який одночасно буде керувати групою радників прем'єр-міністра України.

Бальцерович пообіцяв активно співпрацювати із західними інвесторами для представлення досягнень України на шляху реформ.