к / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила на засіданні парламенту.

Геращенко вважає такі дії порушенням статті 51 регламенту ВР, що забороняє народним депутатам приносити до сесійної зали і використовувати під час пленарних засідань плакати, лозунги та інші предмети, які не мають відношення до забезпечення законодавчої діяльності.

Вона вимагає від комітету розглянути “це порушення і на три дні позбавити права відвідувати засідання Верховної Ради” тих, хто запустив безпілотник.

Відео дня

Читайте такожПід купол Ради запустили дрон, Парубій заявив про спробу зірвати засідання (фото, відео)

За її словами, ВР не повинна “дозволяти пройдисвітам, які випадково опинилися в сесійній залі, перетворювати вищий законодавчий орган на цирк, тому що подібне уявити в сесійній залі будь-якого європейського парламенту неможливо”.

Геращенко наголосила, що цей літальний апарат коштує 3 тисячі доларів, і “сьогодні, коли щодня на фронті вбивають наших хлопців, це ганьба людині, яка не на фронті, сюди його приносити і жувати гумку і посміхатися”.

Перший віце-спікер також наголосила, що не може блокувати трибуну людина, яка ходить у парламенті у фірмовій сорочці за 10 тис. грн. При цьому вона не вказала, про кого із фракції Радикальної партії йдеться.

“Будь ласка, регламентний комітет, розгляньте це питання, і хоч раз в житті покарайте порушників регламенту ВР”, - зазначила Геращенко.

Читайте такожЧорновол вважає, що їй можна кнопкодавити

Як повідомляв УНІАН, сьогодні народний депутат з фракції “Батьківщина” Ігор Луценко запустив у сесійній залі ВР безпілотник.

Перед цим члени цієї фракції заявили про те, що в залі відбувається неперсональне голосування при ухваленні законопроектів і що вони будуть боротися з цією проблемою найрадикальнішими методами.

Представники фракцій коаліції закликали голову ВР Андрія Парубія навести порядок в сесійній залі. Парубій заявив, що відбувається зрив роботи парламенту.

На слова про те, що будуть покарані ті, хто запустив безпілотник, деякі депутати відповіли, що в регламенті ВР не передбачена норма про покарання за запуск безпілотника в сесійній залі.