Порошенко Петр / Фото УНИАН

Про це Марчук сказав журналістам, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН.

"Викликів і небезпек досить багато, тому що високий ступінь недовіри, і він має підстави. Ви знаєте, ми навіть на Великдень домовилися припинити (вогонь), й о четвертій ранку вони розпочали стрілянину", - сказав Марчук.

Також він висловив сподівання, що найближчим часом на переговорах Тристоронньої контактної групи вдасться домовитися про розведення сил на Донбасі. За його словами, визначено сім місць вздовж лінії розмежування, з яких можна розпочати відведення живої сили і техніки. При цьому, як зазначив Марчук, швидкими темпами розвести сили на Донбасі дуже складно.

Відео дня

Читайте такожМарчук: Росія "аж до тупотіння ногами" проти підгрупи з відновлення доступу України до кордону на Донбасі

"Сподівання є, але відверто кажучи, навіть якщо вдасться одну чи дві ділянки узгодити (де здійснюватиметься відведення сил на Донбасі - УНІАН), то по інших до кінця року вистачить (роботи)", - підкреслив Марчук.

Крім того, за його словами, не завжди зрозуміло, як здійснювати розмінування територій, навіть коли Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ радить сторонам здійснювати розмінування, тому що цивільне населення має перебувати у безпеці.

Читайте такожПоліцейська місія на Донбасі буде коштувати приблизно мільярд доларів - Марчук

"Командир роти підходить, приймається рішення (про розмінування)... і каже: у мене там небезпечний напрямок. І хто мені гарантує, що я відійду, і не буде танкової атаки? Ніхто. Тобто тут мають бути такі мікроскопічні кроки, які викличуть ну хоча б якусь довіру", - додав Марчук.