REUTERS

Про це повідомляється на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

«Ми шоковані і засмучені вбивством журналіста «Української Правди» Павла Шеремета під час вибуху автомобіля в Києві. Ми приєднуємося до влади України, підтримуючи повне і неупереджене розслідування, щоб притягнути до відповідальності винних у злочині», - йдеться в заяві Держдепу за підписом Джона Кірбі.

Читайте також"Прямий напад на свободу слова": генсек Ради Європи закликав ефективно розслідувати вбивство Шеремета

Відео дня

У Держдепі відзначили, що Шеремет грав важливу роль в українській демократії, висвітлюючи важливі для суспільства теми, в тому числі про корупцію і владу.

"Ті, хто вбив Шеремета не толерантний до свободи і демократії", - йдеться в повідомленні.

Також, в американському відомстві вітали заяву поліції і Генпрокуратори про проведення глибокого розслідування та притягнення до відповідальності винних.

Федеральне бюро розслідувань вже підключилася до розслідування загибелі журналіста "Української правди", заявив офіційний представник Держдепартаменту.

У Держдепі також висловили співчуття колегам і родині Павла Шеремета.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув вранці 20 липня в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Автомобіль належав керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі, але її в машині не було.

Читайте такожНа Майдані Незалежності вшановують пам'ять Павла Шеремета (подію завершено)

Поліція кваліфікує загибель Шеремета як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей. Журналіст останні п'ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", був ведучим на радіо "Вести".

Слідство розглядає 6 версій убивства, однак озвучено тільки 4 з них: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.