REUTERS

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Читайте такожМедведчук заявляє, що веде переговори з РФ та бойовиками щодо звільнення українських заручників поза "Мінськом"

"Представники ОРДЛО ухиляються від обговорення питання звільнення заручників і не дають інформації про місцезнаходження багатьох наших громадян. Координатора ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріша не допустили до незаконно утримуваних в ОРДЛО. Водночас на території, підконтрольній Києву, експерти міжнародних організацій можуть відвідати будь-яке СІЗО і поспілкуватися з тими, хто порушив українське законодавство. В ОРДЛО в'язниці закриті для представників ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, "Лікарів без кордонів" та інших міжнародних організацій", - повідомила прес-секретар Кучми.

Відео дня

За її словами, такий стан справ у гуманітарних питаннях не повинен залишатися без особливої уваги лідерів країн "нормандської четвірки".