Архієпископ Іов: І хоча церква і держава відділені, церква і держави мають співпрацювати / Фото president.gov.ua

Представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков, архієпископ Тельміський Іов зустрівся з Порошенком сьогодні, 28 липня, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

«Архієпископ Тельміський передав президентові вітання від імені Вселенського патріарха Варфоломія І та від усієї Константинопольської церкви та запевнив у тому, що Вселенський патріарх бажає допомогти Україні», - йдеться в повідомленні.

Архієпископ Іов поінформував президента щодо роботи комісії Вселенського патріархату та розгляду питання про створення автокефальної української православної церкви.

Відео дня

«І хоча церква і держава відділені, церква і держави мають співпрацювати», - зазначив архієпископ Іов.

Співрозмовники також обговорили роль держави та церкви в питанні запобігання використання релігійного чинника задля дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте такожУ хресній ході УПЦ КП взяли участь близько 15 тисяч вірян - Шкіряк

Президент наголосив на тому, що завданням влади було не дати можливості спровокувати міжрелігійні і міжконфесійні конфлікти, та висловив задоволення тим, як у ці дні спрацювали правоохоронні органи і «не дали нікому загострити ситуацію».

Порошенко також привітав Вселенський патріархат з успішним проведенням Вселенського православного собору, який минулого місяця відбувся на Кріті.

«Я думаю, що це затвердило і укріпило авторитет Його Всесвятості в православному світі», - сказав президент та назвав цей Собор «абсолютно новим явищем, яке представляє в правильному вимірі ситуацію у вселенському православ’ї».

Як повідомлялося, Вселенський патріархат прийняв до розгляду звернення Верховної Ради України щодо надання автокефалії православній церкві в Україні та сформував комісію, яка розпочала вивчення цього питання.