REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, нагороди вручені за особисту мужність та героїзм при виконанні бойових завдань в зоні АТО, високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Читайте такожСьогодні український спецназ вперше відзначає своє професійне свято - Порошенко

Всього нагороджений 51 військовослужбовець ССО ЗСУ. Серед них 9 воїнів отримали орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 20 бійців відзначено орденом «За мужність» різних ступенів та 22 воїна отримали медалі «За військову службу Україні».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 липня, в Україні вперше відзначається День Сил спеціальних операцій ЗСУ. Відповідний Указ президент підписав 26 липня цього року.

На думку глави держави, встановлення такого Дня сприятиме подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичного виховання молоді, її готовності до захисту Батьківщини.

Раніше глава держави підписав закон щодо правового статусу Сил спеціальних операцій ЗСУ. Закон визначає правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.