REUTERS

Таку позицію в інтерв'ю ТСН висловив колишній президент фонду Freedom House, екс-заступник Державного секретаря США з питань демократії, прав людини та праці, а тепер старший директор Інституту Маккейна Девід Крамер.

Читайте такожЗМІ розповіли, як екс-командувач НАТО тиснув на Обаму через зброю для України

"Вона, звісно, демократ. Але якщо російська агресія проти України триватиме, за умови її приходу до влади, ви побачите значущі зміни в американській міжнародній політиці в питанні надання Україні летальної зброї", - зауважив Крамер.

Відео дня

Він зазначив, що немає підстав думати, що Клінтон буде прихильною до Росії. "Вона буде більш жорсткою там, де президент США Барак Обама вважав за потрібне не конфліктувати", - додав політик.

Він нагадав, що вона висловила свою чітку позицію, коли Росія вдерлася на територію України, де натякнула на схожість Путіна і Гітлера.

"М'якою до Путіна і Росії вона точно не буде. Але є дуже багато ознак того, що вона буде дуже сильним союзником і другом України", - резюмував Крамер.

Як повідомляв УНІАН, президент США Барак Обама назвав кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон найбільш підходящим на роль глави держави, ніж хто-небудь ще в історії, в тому числі ніж він сам.