panoramio.com

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в ефірі "5 каналу", передає РБК-Україна.

"Йде активна мілітаризація окупованого Криму, розгортаються нові системи озброєння і бойової техніки, які прибувають з Російської Федерації - все це спрямовано на те, щоб повністю зробити з Криму військову базу ... На сьогоднішній день найбільш загрозливою для України є постачання новітніх засобів, які можуть нести ядерну зброю - це по-перше. По-друге - це нарощування кількості підводних човнів, фрегатів, ракетних катерів, які можуть використовувати новітні ракетні комплекси типу "Калібр". Крім того, нарощування бойової авіації, яка з території Криму може працювати майже по всій території України", - сказав Скібіцький.

Читайте такожГлава ДПСУ: В Криму можна спостерігати черговий прояв гібридної війни з боку Росії проти України

Відео дня

За його словами, на сьогодні це, зокрема, три підводні човни класу "Варшав'янка", нові три фрегата, які вже прибули, типу "Адмірал Макаров" (всього шість), 30 танків, які є вже в озброєнні в окупованому Криму, ракетні комплекси типу "Бастіон".

"Крім того, йде переозброєння зенітно-ракетного полку новітніми комплексами С-400. Це вже посилення протиповітряного угруповання Криму", - додав він.