REUTERS

Як йдеться у повідомленні на сайті Посольства Франції в Україні, Олланд та канцлер федеративної республіки Німеччина Ангела Меркель провели телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком на його прохання, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Як зазначається у повідомленні, Олланд нагадав про послідовну позицію Франції щодо анексії Криму, яку не буде визнано.

"Президент Республіки також наголосив на необхідності продовжити переговори у Нормандському форматі з метою досягнення мирного врегулювання ситуації на сході України шляхом відновлення безпеки, сталого припинення вогню та організації виборів за українським законодавством і з дотриманням міжнародних стандартів", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У зв'язку з цим наголошується, що, "згідно із зобов’язаннями, які взяли на себе сторони, Мінські угоди мають бути дотримані та реалізовані у найкоротший термін".

"Президент Республіки закликав утриматись від будь-якої ескалації, яка ускладнить досягнення цієї мети. У цьому контексті він ще раз згадав про зобов’язання Франції та висловив готовність знову зустрітися у Нормандському форматі", - заявили у посольстві Франції.

Як повідомляв УНІАН, телефонна розмова Порошенка з Меркель та Олландом відбулась ввечері 16 серпня.

Читайте такожЗникнення заявленого ФСБ "українського диверсанта" Панова: брат розповів подробиці

Під час спілкування Порошенко висловив глибоку стурбованість у зв’язку з нещодавньою провокацією РФ у тимчасово окупованій нею українській АР Крим, що призвело до різкого загострення безпекової ситуації.

Також у прес-службі глави Української держави відзначили, що під час телефонної розмови Олланд і Меркель висловили готовність працювати над врегулюванням ситуації, що склалася у зв’язку з провокацією РФ в Криму

Довідка УНІАН. 10 серпня в ФСБ Росії заявили, що запобігли скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готувало Головне управління розвідки Міноборони України. Також в ФСБ заявили про ліквідацію «української агентурної мережі» і затримання групи «диверсантів».

Представники української влади назвали ці заяви провокаціями, спрямованими на дискредитацію України у світі.