Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається в повідомленні, зокрема, МЗС України вимагає вжиття вичерпних заходів із забезпечення безпеки персоналу і приміщення Національного культурного центру України в Москві та недопущення подібних провокацій у майбутньому.

Міністерству закордонних справ Російської Федерації надіслано відповідну ноту, підкреслюється в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня у культурному Центрі України в Москві зірвали лекцію про незалежність України.

Читайте також"Не піддається на підступні провокації Кремля": Туск надав високу оцінку Україні за витримку

У будинку Центру на Арбаті мала відбутися лекція доктора філологічних наук, професора Антона Антонова-Овсієнка "З історії незалежності України".

Однак до будівлі увірвалися представники молодіжного крила російської партії влади «Єдина Росія», які зірвали захід.

За словами співробітника Центру, в аудиторії, де проводилася лекція, висить карта України, де окуповані частини позначені як українські, і портрет президента України. Проте радикали почали скандувати «Крим - це Росія!», ставити провокаційні запитання і тим самим зірвали захід.

Крім того, перед будівлею Центру проходив одиночний пікет, учасники якого по черзі тримали плакати з написами: «Ганьба тим, хто виправдовує тероризм», «Свободу Мирославі Бердник» (проросійський блогер, яку допитали співробітники СБУ в Запоріжжі - УНІАН).

Співробітник культурного Центру наголосив, що Центр не займається політичною діяльністю, і подібні провокації неприпустимі.