REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу у місті Броди Львівської області після вшанування пам'яті загиблих у зоні АТО льотчиків.

Порошенко зазначив, що окупація Криму і гібридна війна на Донбасі стали для України справжньою вітчизняною війною за незалежність, волю, свободу і демократію.

Читайте такожЗа добу в зоні АТО 3 військових загинули, 6 поранені

Відео дня

"Ворог, не припиняючи зараз своїх спроб зірвати Мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви про вихід із нормандського переговорного формату, зараз різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ на сході держави", - сказав Порошенко і додав, що цієї ночі кількість обстрілів була рекордною і сягнула майже 100.

Значна кількість з них, зауважив президент, була із використанням крупнокаліберної артилерії. При цьому ворог зосереджує вогонь артилерії по командним пунктам та складам, які розташовані за 8-12, а інколи і 22 км від лінії зіткнення, додав він.

"Ці провокації ворог збирається використати для виправдання власних кроків по зриву Мінського процесу", - підкреслив Порошенко і відзначив проведені ним інтенсивні консультації з керівництвом Сполучених Штатів Америки, Європейського Союзу, Німеччини, Франції, в ході яких він отримав "тверде запевнення у підтримці України в її визвольній боротьбі за власну незалежність, суверенітет і територіальну цілісність".